Europarlamentarii romani (si cei bulgari) si-au facut intrarea solemna in Parlamentul European - si n-aratau deloc rau, indeosebi tinerele doamne. Din pacate si debutul lor a fost compromis de dispute, si fiindca nu s-au inteles cine sa rosteasca discursul de receptie, delegatii romani l-au silit pe presedintele Borrell sa anuleze momentul respectiv.

Trebuia sa stricam noi si clipa aceasta - dupa ce tocmai scosesem cu mana PRM partidele extremiste europene din focul izolarii ajutandu-le sa-si faca grup parlamentar si focar propriu. Dl Bolcas, foarte incantat ca PRM a batut palma chiar cu cei care se opuneau intrarii noastre in UE, i-a multumit dlui Borrell "fiindca a subliniat ca si Romania trebuie sa-si aduca aportul la cultura Europei".

Cand e vorba de cultura, "adusul aportului" reprezinta deja un extremism. Pedeapsa ar fi ca, dupa balciul facut in Parlament cand a aparat comunismul cu toata isteria din dotare, PRM sa nu obtina la alegerile europarlamentare locurile necesare pentru intretinerea grupului "nationalistilor luminati" obligandu-i sa stinga lumina si sa sparga gasca.

Realitatea arata insa ca si PRM si PNG au sanse sa intre in PE la alegerile din mai unde Becali e convins ca va lua 45% intrucat cap de lista va fi chiar el - iar ruinele si calamitatile il slujesc din plin.

O cladire veche de pe Grivitei care tocmai s-a daramat lasand 60 de persoane fara adapost, i-a permis lui Becali sa intervina salvator oferindu-le sinistratilor apartamente in blocul sau din Zimnicea - fireste, dupa ce s-a asigurat ca are martori necesari cand face minunea: "sunt televiziuni acolo? Da? Gata, ma duc".

Si de ce nu s-ar fi dus - daca autoritatile ii lasa loc de manevra? De ce n-or fi facut si primariile de sector cate un bloc social pentru cazurile disperate? Simplu. Fiindca statul n-are bani pentru case ieftine ci doar pentru castele. Edilii Brasovului, in frunte cu dl Aristotel Cancescu, s-au oferit sa cumpere castelul Bran (de la mostenitori) cu 60 de milioane de euro.

Etica lui Aristotel l-a surprins pana si pe Gigi Becali caruia i-l oferise cu 20.

Daca guvernul tolereaza asemenea jafuri imobiliare (inclusiv cele de la RAPPS), cum sa nu castige teren Gigi Becali? Cand unii au caricaturizat social-democratia iar altii liberalismul, era normal sa apara si caricaturile propriu-zise: nu e nostim sa-l vezi pe venerabilul istoric Dinu Giurascu luand de zor notite la cuvantarea lui Gigi Becali? Semn ca nu se becalizeaza chiar toata lumea. Unii se mai si gigiuresc.