Editura Humanitas lanseaza marti, 23 ianuarie, ora 18.00, la Libraria Carturesti (Str. Pictor Arthur Verona 13), cartea Povestea povestilor de Ion Creanga.

Inspirata de umorul popular romanesc, Povestea povestilor (ca si Povestea lui Ionica cel prost) prezinta intamplari scandaloase, intr-un limbaj fara perdea. Ceea ce poate trece drept vulgaritate in Povestea Povestilor, nu este altceva decit umorul nostru popular, forta de expresie a limbii romane.

Povestea Povestilor a fost scrisa in urma cu 128 de ani si citita de Creanga insusi, la Junimea, in fata elitei culturale romanesti a vremii. Personalitati de talia lui Titu Maiorescu, Iacob Negruzzi sau Mihai Eminescu au ris cu pofta si au apreciat aceasta capodopera.

Odata cu lansarea cartii va avea loc si vernisajul expozitiei artistului Ioan Iacob, pictorul care s-a lasat indragostit de Creanga, de limba lui romana, si a reusit, cu forta si expresivitatea desenului, sa re-povesteasca... Povestea povestilor in imagini.

Invitati la lansarea cartii vor fi Luiza Barcan, Dan C. Mihailescu, Ioan Iacob si Gabriel Liiceanu.

"Boccaccio insusi ar fi palit de invidie daca ar fi putut sa citeasca aceasta capodopera a erotismului comic. Povestea povestilor a lui Ion Creanga, in romana, franceza si engleza, apare in sfarsit cu o replica grafica pe masura - desenele pictorului Ioan Iacob." (Gabriel Liiceanu)