• Portita. Rascruce de tarm si taram

    Portita - Rascruce de tarm si taram este o aplicatie multimedia offline ce ruleaza pe platforma Windows. Prezentata in format CD Rom editia bilingva al acestei prime versiuni contine imagini aeriene ale traseului Periboina - Portita - Periteasca - Perisor - o premiera pentru albumele fotografice din Romania.

    Cele peste 150 de fotografii facute de Razvan Voiculescu sunt structurate pe sapte categorii: Plaja, Cherhanale, Peisaj, Marea, Animale, Pescari, Detalii; Prezentarea este insotita de o coloana sonora semnata Nicu Alifantis.


  • Romania in fotografii (ne)conventionale

    Romania in fotografii (ne)convetionale este o aplicatie multimedia offline pe format CD Rom ce contine un film de unsprezece minute cu un interviu pe care Razvan Voiculescu l-a acordat Humanitas. Sunt prezentate peste 200 de fotografii facute de Razvan Voiculescu, structurate pe sase categorii: Rurale, Portrete de tarani, Delta si Dobrogea, Peisaje, Manastiri, Citadine;
    Aplicatia ruleaza pe platforma Windows.


  • Lumea e ca tandretea unui nud

    Lumea e ca tandretea unui nud este o aplicatie offline. CD-Rom-ul bilingv acestei a doua versiuni contine:
    - Bonus: making-of-ul albumului care a urmat acestei aplicatii: Nud. Poriectie de trup si stare;
    - peste 150 de nuduri structurate pe cinci categorii: Studio, Liber, Natura, Insolit, Detaliu;
    - un text semnat de Horia-Roman Patapievici;

    Razvan Voiculescu a realizat aproape toate fotografiile aparute ale lui Horia-Roman Patapievici in ultimii cinci ani. Este fotograful scriitorilor romani. Nu al tuturor, ci are preferinte in acest sens. Andrei Plesu, Mircea Dinescu, H.-R. Patapievici. L-a pus pe Traian Basescu "cu picioarele in sus" intr-un pictorial aparut in revista Plai cu boi.

    Razvan Voiculescu a parasit Romania in 1980 si a studiat arta fotografica la Copenhaga. Succesiv, apoi, si-a continuat studiile postuniversitare la New York si Paris. In 1994, s-a intors in tara, "atunci nu definitiv, dar acum as crede ca da", precizeaza el.

    In anul intoarcerii in tara, Razvan Voiculescu era deja autorul unor expozitii personale la Copenhaga, Peisaj maritim Nordic, Gotheborg, Arhitectura disparuta, Paris, Il de Re si Fatade de contrast. In tara a avut peste douazeci de expozitii personale.