"Am asistat la niste afirmatii care nu reprezinta decat o minciuna" si-a inceput premierul Tariceanu conferinta de raspuns la acuzele aduse de presedintele Basescu. Tariceanu a sustinut miercuri seara ca biletul trimis presedintelui nu cuprinde nimic ilegal si nu este o cerere de interventie in justitie.

Prin documentul respectiv se urmarea doar informarea presedintelui Basescu despre abuzuri grave savarsite de reprezentati ai statului, iar Traian Basescu este garantul respectarii Constitutiei si a legilor in Romania, a afirmat Tariceanu.

"Acest atac are loc deoarece am refuzat sa fiu o marioneta in jocurile politice si economice ale Presedintelui. Si aici ma refer la ideea cu alegerile anticipate", a afirmat premierul Tariceanu care a anuntat ca va dezvalui oligarhia din jurul lui Traian Basescu.

Premierul a dat ca exemplu firma de constructii detinuta de proprietarul restaurantului Golden Blitz care ar fi castigat ilegal anumite licitatii precum si recentul scandal legat de contractele Elenei Udrea cu RAAPPS.

"Eu am spus ca este o facatura tot ceea ce a incercat sa monteze fosta consiliera de la Cotroceni. Acest biletel a fost trimis astazi de presedinte si nu acum cateva zile", a incercat premierul Tariceanu sa explice de ce nu a recunoscut existenta biletului imediat dupa dezvaluirile Elenei Udrea.

Acuzele aduse presedintelui Basescu de catre premierul Tariceanu

  • presedintele Basescu a tinut un discurs in care cerea firmelor romanesti de constructii sa se uneasca ca sa poata castiga licitatii in fata firmelor straine. In urma discursului presedintelui caietul de sarcini a fost schimbat si castigator a fost patronului restaurantului Golden Blitz, un apropiat al presedintelui Basescu.

  • firmele apropiate presedintelui au castigat contractele pentru asigurarea dezapezirii. Desi nu a nins, banii pe contracte se incaseaza.

  • RAAPPS-ul a fost unul din lucrurile pe care presedintele le-a dorit pentru familia Udrea-Cocos. Director la RAAPPS a fost numit un coleg de facultate al lui Dorin Cocos, sotul Elenei Udrea.

  • firmele care dadeau vizele medicale si faceau transportul muncitorilor romani in Spania sunt legate de acelasi cuplu Udrea-Cocos.
    "Am fost intr-o situatie politica penibila pentru ca a intervenit guvernul Spaniei. Au facut si ei investigatii si ne-au scris ca daca nu vom rezolva aceasta problema si nu punem capata acestui sistem mafiot privind vizele medicale si transportul atunci vor fi obligati sa faca un demers la nivel oficial si la nivel european", a declarat Traian Basescu.

  • povestea licitatiei pentru dezinfectantul din timpul gripei aviare. "A venit firma la licitatie care nu avea nimic pregatit, a dat subantrepriza si a castigat o caciula de bani. Am trimis corpul de control si am constata ca s-au dat sume uriase de bani care nu aveau nicio justificare."

    Costurile pentru dezinfectant s-au dovedit a fi mai mici de 10 ori decat cele platite. In spatele afacerii se afla tot Elena Udrea, la sugestia careia s-a numit directorul Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare, a mai afirmat Tariceanu.