Dupa dezvaluirile presedintelui Traian Basescu si acuzatiile premierului Calin Popescu Tariceanu, care au aruncat Romania intr-un nou scandal intern, liderii partidelor politice au convocat pentru joi sedinte extrordinare. In timp ce PSD se gandeste la posibilitatea initierii unei motiuni de cenzura, PNL incearca sa stabileasca cum va gestiona criza politica.

Biroul permanent national al PSD s-a intalnit joi dimineata in sedinta extraordinara pentru a-si decide strategia in conditiile crizei politice declansate de biletel.

Liderii social-democarti se gandesc serios la depunerea unei motiuni de cenzura prin care sa se ceara demisia premierului Calin Popescu Tariceanu, dar si a presedintelui Traian Basescu.

Presedintele senatului, Nicolae Vacaroiu, a declarat la inceperea sedintei ca in cadrul discutiilor se va lua o decizie in ceea ce priveste depunerea unei motiuni de cenzura la adresa premierului si presedintelui.

Si liberalii au convocat o sedinta extrordinara in cursul zilei de joi la ora 16:00. Potrivit unor surse din interiorul PNL, acestia s-au reunit si in cursul diminetii intr-o sedinta informala.

Conducerea PNL va discuta despre evolutia evenimentelor si despre o strategie de contraatac la declaratile presedintelui Traian Basescu.

Si conservatorii s-au reunit, joi dimineata, pentru a adopta o pozitie fata de criza creata prin publicarea continutului biletului trimis de Tariceanu lui Traian Basescu.

De asemenea, se astepta o sedinta si la sediul PD. Presedintele democratilor, Emil Boc, a declarat, miercuri seara, ca gravitatea biletului trimis de Tariceanu va fi analizata de conducerea partidului.

Hotnews.ro va reveni cu amanunte