Marti, 23 ianuarie, orele 20,00, la sala Elvira Popescu, va fi prezentat filmul La Femme d'à cote, de Francois Truffaut. Produs in anul 1981, filmul are in distribuie actorii Gerard Depardieu, Fanny Ardant, Henri Garcin.

Filmul este prezentat in cadrul ciclului, "Cinemateca Elvira Popescu", prin care se doreste sa se arate in ce mod si prin ce anume unele filme din repertoriul cinematografic francez au devenit filme-cult si si-au lasat amprenta in istoria cinematografiei.

Astfel, fiecare proiectie va fi precedata de o scurta dar cit mai completa prezentare facuta de un specialist in domeniul

cinematografiei: istoricul si principalele caracteristici ale operei respective, analiza citorva secvente semnificative...

Filmul va fi prezentat de Magda Mihailescu. De multi ani critic de cinema pentru mai multe publicatii, Magda Mihailescu este o foarte buna cunoscatoare a creatiei cinematografice a lui Francois Truffaut, caruia i-a consacrat recent o carte: “Francois Truffaut - Barbatul care iubea filmele”, care va aparea in curind la Editura “Curtea Veche”.