Presedintele PC, Dan Voiculescu, a lansat un nou scandal. Joi dupa-amiaza, intr-o conferinta de presa, Voiculescu l-a acuzat pe Traian Basescu ca i-ar fi trimis fostului ministru al Economiei, Codrut Seres, o scrisoare prin care ii cerea sa intervina in favoarea unor grupuri de interese din jurul societatii Alro Slatina.

Memoriu de la Alro, cu rezolutie pentru Seres

"Il acuz public de trafic de influenta. Avem un document, o rezolutie semnata Traian Basescu prin care ii solicita fostului ministru Seres sa intervina in favoarea unor grupuri de interese. Acesta este moralul Traian Basescu, omul drept, cinstit, care vede peste tot interese numai in ograda sa, nu", a declarat Voiculescu intr-o conferinta de presa.

Voiculescu a prezentat si un document care ar dovedi interventia lui Basescu. Este un memoriu al companiei Marco - care detine Alro Slatina, prin care se cere rezolvarea a doua cerinte. Pe acest memoriu, Basescu a scris de mana:

"Rog analizati scrisoarea si dispuneti masuri in conformitate cu interesele Guvernului si, daca este posibil, si cu interesele economiei nationale", ar fi scris seful statului, conform lui Voiculescu.

"E vorba de o firma onorabila, mare producator mondial de aluminiu, care acum cativa ani a cumparat firma Alro Slatina", a explicat liderul conservator.

Potrivit lui Voiculescu, documentul, care nu a fost pus la dispozitia presei, ar fi datat 17.04.2006, "cand Alro voia energie ieftina".

Cotroceniul dezminte

Conform Adrianei Saftoiu, purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, este vorba despre "un memoriu al firmei respective care propunea cateva solutii in domeniu, iar presedintele nu a facut altceva decat sa puna o rezolutie prin care ii cerea ministrului Seres sa analizeze documentul - dupa cum ati vazut, in conformitate cu interesele Guvernului".

"Nu se sustine in nici un fel acuzatia de trafic de influenta. Este o procedura uzuala", a mai spus Adriana Saftoiu, dezmintind astfel acuzele aduse de Dan Voiculescu.

Voiculescu crede ca actul "intruneste conditii penale"

Intrebat de ce nu a prezentat pana acum acesta hartie, Voiculescu a explicat: "Daca Basescu nu considera act de normalitate biletul lui Tariceanu, atunci si acest act intruneste conditiile penale. Sa judecam pe toti cu aceeasi unitate de masura".

Liderul conservator i-a cerut sefului statului sa explice romanilor de ce a intervenit in favoarea anumitor grupuri de interese si l-a acuzat de minciuna si fatarnicie.

"Daca acesta criza nu ar fi izbucnit, probabil ca Traian Basescu ar fi reusit sa-si pastreze masca. Jos masca, domnule Basescu!", a adaugat Dan Voiculescu.

PC nu stie daca sustine demersul PSD

PC nu a hotarat daca sustine demersul PSD de declansare a procedurii de suspendare a presedintelui.