Premierul Tariceanu a prezentat, joi, la Calarasi, in fata ziaristilor, un mesaj de amenintare pe care l-a primit, anul trecut, pe telefonul privat, referitor la schimbarea directorului RA-APPS. In acel mesaj seful executivului era contactat cu apelativul "Draga, Caline" si somat sa revoce ultimele hotarari ale RA-APPS, in caz contrar fiind amenintat cu dezvaluiri in presa.

”Avem inregistrari cu diferite persoane, printre care domnul Petrovici. Daca nu se revoca ultimele hotarari din CA al RA-APPS si nu sunt schimbati directorii noi pusi de Stroe, Moisescu, atunci vom iesi cu toate dovezile pe TV si ziare si vom face si plangeri penale oficiale cu probe multe si perfecte. Informare despre RA-APPS, presupun ca nu stii toate...".

Raspunzand intrebarilor ziaristilor, premierul a precizat: "Da, amenintarile la care m-am referit sunt cateva mesaje pe telefonul privat pe care le-am primit cu ocazia schimbarilor pe care le-am decis in vara trecuta la RAAPPS, cand a fost schimbat directorul in functie, care era omul de casa al celebrului cuplu care vad ca ocupa prima pagina a ziarelor in Romania.

Eram amenintat ca se vor face dezvaluiri in legatura cu diverse chestiuni pe care le invocau daca nu voi accepta ca el sa fie repus in functie. Nu am acceptat sa fie repus in functie pentru ca nu am nici un fel de teama in legatura cu nimic... Nu erau semnate, sa nu aveti impresia ca mafia semneaza cu numele propriu", se arata intr-un comunicat al Guvernului.

La 25 octombrie 2006, directorul general al Regiei Autonome pentru Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat, Cristian Vlaicu de la PD a fost informat ca a fost demis din functie de catre ministrul SGG si inlocuit cu adjunctul sau, Adrian Dumitru, numit din partea PNL in consiliul de administratie al regiei.

RA-APPS este o structura care functioneaza in subordinea Secretariatului General al Guvernului. SGG a motivat decizia aratind ca fostul presedinte al RA-APPS a sustinut doua hotariri din 2005 prin care a schimbat destinatia a 214 imobile, din locuinte in spatii comerciale inchiriate unor societati comerciale recent infiintate.