Initiative a castigat contul BMW, inclusiv Mini, pentru operatiunile de media strategy, planning & buying derulate in cinci tari din Europa de Est, in urma unei licitatii organizate de MediaStar, companie globala de media audit.

Contractul este valabil pentru Cehia, Slovenia, Slovacia, Romania si Bulgaria, iar Initiative Viena va fi responsabila de coordonarea internationala a contului si va gestiona activitatile de comunicare pentru cele cinci tari in parteneriat cu echipa BMW din Munchen.

BMW isi centralizeaza in felul acesta activitatile de marketing & comunicare pentru Europa de Est, o piata cu un potential mare de extindere pentru producatorul german. Centralizarea structurii manageriale si operationale a BMW pentru intreaga Europa Centrala si de Est s-a realizat incepand cu iunie 2006.

Initiative a oferit BMW o strategie de comunicare care reflecta aceasta noua structura, prin care compania isi propune sa aprofundeze specificul fiecarei piete locale, pastrand perspectiva de comunicare integrata, centralizata.

“Prin reprezentantele BMW si prin strategia de media realizata de Initiative la nivel national, vom asigura prezenta brandului in fiecare dintre aceste tari fara a neglija strategia regionala.

In acest mod, comunicarea Initiative va reflecta structura companiei si va sustine eforturile noastre legate de prezenta pe fiecare piata si de eficienta rezultatelor”, a declarat Sabine Kronschnabl, general manager marketing, BMW Eastern Europe.

Initiative este una din cele mai mari retele independente de media din lume care asigura servicii specializate de planificare si cumparare de media, de strategie si consultanta de media. Cu o cifra de afaceri de circa 14 miliarde de dolari in anul 2005, Initiative Worldwide numara peste 3.500 de angajati in cele 99 de birouri la nivel global.

Activa pe piata de media romaneasca de 13 ani, Initiative Romania are in portofoliu companii precum Orange Romania, Johnson&Johnson, Raiffeisen Group, MOL Romania, Pernod Ricard, GlaxoSmithKline, Berlin-Chemie, Continental, Cartoon Network, Euro GSM, Fujitsu Siemens, Beres, Reinert, Porsche Bucuresti, Sarantis.