Sunteti nerabdatori sa aflati ce au baietii de la Dacia in plan pentru urmatorii ani? AutoMarket va prezinta astazi cateva informatii neoficiale si chiar o imagine prelucrata cu un model pe care constructorul roman il va lansa sub marca proprie cel mai devreme in 2009.

Daca planurile concrete actuale ale Dacia inseamna, pe langa Logan, Logan MCV si Logan utilitara (acesta din urma urmand sa apara peste cateva zile), o versiune hatchback, este foarte posibil ca din uzinele de la Mioveni sa iasa un model 4x4 in cel mai pur sens al cuvantului.

Se pare chiar ca noul model nu va avea legatura cu gama Logan si ca acesta va fi comercializat complet independent, devenind al doilea model scos de Dacia in era Renault.

O versiune low-cost de teren se justifica perfect pe pietele vizate in principal de Dacia si Renault iar francezii de la Caradisiac au reusit chiar sa creeze o imagine in care au combinat - stralucit spunem noi - un Logan si un Renault Koleos Concept.

Un astfel de model ar putea sa faca uitat semisesecul modelelor 4x4 Renault iar alianta Renault-Nissan s-ar folosi de experienta japonezilor, al caror succes in acest domeniu este cunoscut. In aceste conditii, o reutilizare a platformelor unor modele Nissan, cum este cea a lui X-Trail de exemplu, pare foarte probabila.

Oricum ar fi, modelul 4x4 al constructorului de la Mioveni nu va putea fi vazut pe piata inainte de 2009, un eventual concept urmand sa fie prezentat anul viitor.

Vom reveni cu informatii legate de acest subiect imediat ce acestea vor fi disponibile.