Presedintele PC, Dan Voiculescu, a prezentat in cadrul emisiunii "100%" (Realitatea TV) memoriul inaintat de conducerea societatii Alro presedintelui Basescu prin care aceasta societate ar fi solicitat energie ieftina de la Electrica si Nuclear Electrica.

Fostul ministrul al MEC, Codrut Seres, a declarat intr-o interventie telefonica ca presedintele Basescu l-a sunat inainte de a-i trimite documentul incriminat si i-a cerut sa aiba grija de acesta.

Contactat telefonic de moderatorul emisiunii, Theodor Stolojan a declarat ca Arlo era indreptatita sa primeasca energie electrica cu un pret mai mic decat un cetatean deoarece este un consumator mult mai mare, acest lucru fiind o normalitate in intreaga lume.

Memoriul Alro a fost trimis la Presedintie atunci cand Electrica a refuzat sa incheie, cum era normal, un contract direct cu ei trimitandu-i la o societate intermediara a "baietilor destepti", si-a incheiat Stolojan argumentatia.

Stolojan a raspuns si acuzatiilor formulate de Dan Vociculescu potrivit carora consilierul de la Cotroceni a avut un interes in aceasta afacere fiind actionar la Alprom, societate din grupul Alro.

Presdintele PLD a declarat ca are un numar infim de actiuni (4.500) la Alprom, actiuni care au fost cumparate inante ca aceasta societate sa fuzioneze cu Alro.

"Eu mint doar atunci cand strategia si contextul politic o cer, dar nu ma folosesc de oameni ca apoi sa-i arunc cum face Traian Basescu, a declarat predintele PC, Dan Voiculescu, care nu exclude si o sesizare a Parchetului impotriva presedintelui Basescu pentru trafic de influenta.

textul se actualizeaza