Previziunile meteorologilor s-au adeverit joi noapte. Vantul puternic a doborat mai multi copaci pe DN 18, in judetul Suceava, si pe DN 17 B, langa Satu Mare, determinand intreruperea traficului rutier. A plouat in Maramures si Transilvania, iar la munte s-a inregistrat si lapovita.

Conform Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale, in acest moment circulatia nu mai este intrerupta pe nici un drum national.

Un copac a cazut pe sala de sport a Scolii Nr. 5 din centrul Capitalei, unde vantul a batut cu 80 km/h. Nimeni nu a fost ranit.

Conform Electrica SA, aproximativ 200 de localitati din Transilvania au ramas fara energie electrica din cauza ruperii cablurilor de alimentare. Printre acestea se numara statiunile Paltinis si Lacu Rosu.

Drum blocat la Straja, localitati fara energie electrica

Vineri la pranz, o furtuna a lovit si statiunea Straja, din Judetul Hunedoara, circulatia pe drumul catre Lupeni fiind intrerupta pentru cateva minute, dupa cum a declarat pentru HotNews.ro Marian Petcu, un turist aflat in zona. Circulatia pe pe DN 18, intre localitatile CARLIBABA si BOTOS, a fost reluata, dar o alta furtuna a lovit statiunea Straja.

Conform Electrica SA, aproximativ 300 de localitati din intreaga tara au ramas fara energie electrica din cauza ruperii cablurilor de alimentare. Printre acestea se numara statiunile Paltinis si Lacu Rosu.

Vantul a suflat cu putere in Maramures, Transilvania, Moldova si Delta Dunarii, la munte atingand chiar si viteze de peste 100 km/h. Pentru vineri si sambata, Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare - Cod Galben: intensificari ale vantului in toate regiunile.

Vantul se va intensifica treptat in toata tara, cu viteze mai mari in Maramures, Crisana, Transilvania, Dobrogea si bazinul vestic al Marii Negre, atingand viteze de 50 - 70 km/h. In zona de munte, la altitudini mai mari de 1400 m, vantul va sufla tare, cu viteze de peste 100 km/h, viscolind si spulberand zapada, incepand cu masivele din nordul tarii.

Furtuna si in Europa

Furtuna s-a abatut si asupra Europei, determinand inchiderea mai multor sosele sau cai ferate. Cel putin 44 de persoane au murit din cauza rafalelor puternice de vant care au avariat cladiri si au provocat accidente rutiere, relateaza AFP.

Cele mai multe victime, 14 persoane, sunt in Marea Britanie, unde rafalele de vant au atins chiar 160 km/h. Morti s-au inregistrat si in Germania (11), Olanda (6), Polonia (6, )Cehia (3), Franta(3) si Belgia(2) .