Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei a acordat vineri operatorului Zapp, licenta 3G, dupa ce compania a achitat, miercuri, prima transa din tariful de eliberare a spectrului, in valoare de 10,5 milioane de dolari. Saptamana trecuta, IGCTI a mai acordat o licenta 3G operatorului RCS & RDS.

Pe plan international, doua din cele mai importante companii de pe piata IT, Apple si Logitech, au anuntat ca in ultimul trimestru au obtinut rezultate record.

Astfel, Apple a realizat un profit de un miliard de dolari, in crestere cu 78%, cu mult peste asteptarile de pe Wall Street, iar Logitech International a realizat vanzari de 659 de milioane de dolari, mai mari cu 15% fata de cele 574 de milioane de dolari inregistrate in acelasi trimestru al anului fiscal trecut.

De cealalta parte, in cele doua luni trecute de la lansarea consolelor de jocuri video PlayStation 3, Sony a vandut doua milioane de unitati la nivel global, dar analistii sunt de parere ca grupul japonez va rata tinta de sase milioane de console pana in luna martie.