In aceasta saptamana, reprezentantii companiei italiene Enel au declarat ca vor sa investeasca in urmatoarea perioada peste 1,5 miliarde de euro in modernizarea sistemului de distributie a electricitatii din Romania. Programul de investitii priveste companiile de distributie a electricitatii la care Enel este actionar majoritar.

O alta firma straina, IKEA, va finaliza luna viitoare investitia in primul sau magazin din Romania. Suma totala ce va fi investita in acest magazin se ridica la aproximativ 25 de milioane de euro, incluzand atat constructia cat si amenajarea magazinului. Magazinul se va intinde pe o suprafata totala de 26.000 metri patrati, desfasurata pe doua etaje, din cadrul Zonei Comerciale Baneasa.

Pe de alta parte, un sindicat german incearca sa impiedice grupul Schwarz sa obtina un imprumut in valoare de 100 de milioane de euro de la BERD destinat dezvoltarii lantului Kaufland in Romania. Sindicatul a transmis chiar si o scrisoare catre institutiei internationale prin care cere ca imprumutul sa nu se aprobe.