Scandalul "Biletelul" a legitimat, prin declaratii oficiale date de premierul Calin Popescu-Tariceanu impotriva presedintelui Traian Basescu, si invers, grupurile de interese unite in jurul celor doi puternici ai zilei. Astfel, oligarhiile privilegiate, invocate si de unul, si de altul, au capatat contur.

Referindu-se la Tariceanu, Basescu a numit un singur personaj protejat de acesta, pe magnatul Dinu Patriciu, unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri de pe scena politica. Noua mana de ajutor intinsa de Dan Voiculescu premierului Tariceanu sub forma publicarii "biletelului lui Basescu" il plaseaza si pe acesta pe orbita intereselor prim-ministeriale.

De partea cealalta, "interesele nelegitime" care graviteaza in jurul lui Traian Basescu se disting sub forma unui grup ceva mai numeros, dar care a prosperat in cei doi ani de la schimbarea puterii. Familia Udrea-Cocos ar fi prima pe lista protejatilor presedintelui. Dorin Cocos a facut afaceri dintre cele mai diverse cu statul, din care a iesit in castig: cu RAAPPS sau cu Primaria Capitalei.

Patronii de la Golden Blitz au devenit rasfatatii contractelor publice pentru asfaltari tot in ultimii doi ani. Mai nou, s-au asociat cu Costel Casuneanu, o cunostinta mai veche a lui Traian Basescu, si cu "regele asfaltului PSD", Dorinel Umbrarescu.

Integral in Evenimentul Zilei