Atleta Maria Cioncan a murit, duminica, intr-un accident de masina produs in apropierea localitatii Plevna din Bulgaria. Sportiva se intorcea dintr-un cantonament din Grecia.

Masina pe care o conducea a parasit carosabilul din cauza exploziei cauciucului din fata stanga si a vitezei excesive si a lovit un copac, potrivit declaratilor politiei bulgare citate de Radio Romania Actualitati.

Politistii sustin ca atleta a murit din cauza ca a fost lovita de un bagaj greu aflat pe bancheta din spate a autorturismului. Lovitura i-a provocat sportivei un hematom si asfixie, avand in vedere ca airbagurile din fata au actionat la timp. Pasagerul din dreapta Mariei a fost ranit usor.

Antrenorul sportivei, Stefan Beregszaszy, a scapat cu viata deoarece se afla intr-o alta masina, aflata in fata autoturismului atletei.

La Olimpiada de la Atena din 2004, Maria a obtinut medalia de bronz la proba 1 500 m feminin, iar lumea sportiva isi facea sperante s-o vada pe podium la olimpiada de la Beijing din 2008. Trupul ei va fi adus in tara luni, in jurul pranzului.

Era nascuta in 19 iunie 1977, in localitatea bistriteana Maieru.

A inceput sa practice atletismul in anul 1991, cand a intrat la liceu.

Dumnezeu sa o odihneasca!