Postata de: Autorul si-a declinat identitatea

La data: 20 Ianuarie 2007

Tip: Reclamatie

Cod: 13069

Stimate domnule primar

Unul din domeniile in care ati facut foarte putin pentru Sectorul 1 este crearea de locuri de parcare, atat de necesare intr-o capitala europeana sufocata in prezent de traficul rutier. In sectorul 3 de

exemplu s-au creat foarte multe locuri de parcare gratuite. In prezent, in Drumul Taberei, sunt create alte sute de locuri de parcare. In sectorul 1 nu se intampla nimic in acest sens.

Am sa va fac si o propunere concreta. Piata Victoriei este unul din locurile unde criza de locuri de parcare este extrem de acuta. La iesirea din pasajul Victoriei catre bulevardul Titulescu, in fiecare

zi, masinile sunt parcate peste tot: in mijlocul strazii, pe linia de tramvai (care acum este in constructie), ocupa foarte mult spatiu din partea carosabila. Politistii vin in fiecare zi acolo dar sunt neputinciosi, oricate amenzi ar da. Motivul este simplu: lipsesc alternativele de parcare.

Consider ca in acea zona se pot realiza un numar destul de mare de locuri de parcare cu o cheltuiala extrem de redusa. Concret, trotuarul din fata cladirii America House, pe intreaga lungime a cladirii, este foarte lat.

Daca el ar fi redus cu numai 1 metru (fara a afecta copacii plantati acolo sau stalpii de iluminat - se poate construi "printre" ei), s-ar putea crea locuri de parcare "in spic"

(perpendicular sau oblic pe bordura). Astfel, s-ar dubla numarul de locuri de parcare, de la circa 25-30 cate sunt acum (paralel cu bordura), la peste 50. Similar, vis-a-vis, pe breteaua care duce

dinspre Bulevardul Titulescu catre Piata Victoriei, pe partea stanga a bretelei, exista un trotuar ingust care nu este folosit de niciun pieton (nici nu ar avea cum sa fie folosit, el nu este conectat prin nicio trecere de pietoni cu trotuarul opus, si oricum este napadit de buruieni). Acest "trotuar" poate fi eliminat.

Imediat langa el (chiar pe marginea pasajului) este o zona "verde", de fapt o zona plina de buruieni si tufisuri, absolut inestetica. Aceasta zona poate fi eliminata si ea si se pot obtine si acolo locuri de parcare "in spic", ceea ce va conduce la inca 25-30 de locuri de parcare noi. Pentru a fi mai clar, am atasat si o schita.

Parcarile notate P1 si P2 in schita sunt cele la care ma refer, care ar putea fi foarte usor create, daca ar exista un minim de vointa. (P3 este parcarea paralela cu bordura care exista deja).

In Piata Victoriei, construirea a 50 de locuri de parcare (gratuite) ar fi o realizare exceptionala, care ar fi extrem de apreciata de foarte multi locuitori (cei din blocurile din jur, precum si cei care lucreaza in cladirile din jur).

De asemenea, aceste locuri de parcare pot fi obtinute cu o cheltuiala foarte mica, eliminarea sau mutarea unor borduri neputandu-se compara cu investii gigant de genul construirii unor parcari subterane.

Va doresc mult succes in continuare.

Cu stima,

Un locuitor al sectorului 1.

Alexandru Crisgorgorin

www.domnuleprimar.ro