Unele pensiuni agroturistice au fost construite in mare parte astfel incit sa corespunda normelor in ceea ce priveste cazarea, dar bucatariile acestora nu se ridica la standarde europene, mai precis nu dispun de bucatarii din inox. Investitia in acest sens se ridica la cel putin 15.000 de euro si sint mai multe pensiuni care nu isi permit o astfel de investitie.

„Problema este ca acele pensiuni care acum lucreaza legal, dar nu pot face investitiile necesare, vor lucra in viitor la negru, ceea ce va duce la cresterea turismului la negru“, a afirmat presedintele ANTREC. In reteaua ANTREC sint in jur de 3.000 de pensiuni, iar alte citeva sute au decis sa nu intre in aceasta organizatie.

Presedintele Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC), Attila Daragus, apreciaza ca aproximativ 30% din pensiunile inregistrate la Autoritatea Nationala pentru Turism nu corespund normelor UE privind dotarea bucatariilor, astfel ca vor fi inchise sau vor lucra „la negru“.

Integral in Cotidianul