Trupul neinsufletit al atletei Maria Cioncan va fi adus in tara, luni seara si va fi depus, timp de cateva ore, la sediul Federatiei Romane de Atletism. Plecarea din Bulgaria a fost intarziata de formalitatile de la morga din orasul Plevna. Cortegiul funerar se va deplasa, apoi, spre comuna bistriteanua Maieru - localitatea natala a Mariei Cioncan, unde, miercuri, va avea loc inmormantarea.

Directorul Spitalului din Plevna a confirmat, luni, ca masina salvarii a sosit tarziu la locul accidentului "din cauza distantei mari", transmite Radio Romania Actualitati.

Expertii au stabilit ca moartea atletei s-a produs in urma impactului cu un obiect greu aflat in spatele masinii, provocandu-i o hemoragie interna. Verdictul autopsiei: fractura de baza craniana si absortia singelui in plamini.

Antrenorul sportivei, Stefan Beregszaszy (care se afla intr-o alta masina, aflata in fata autoturismului atletei) a infirmat zvonurile potrivit carora politistii bulgari ar fi cerut bani pentru a chema masina Salvarii, la locul accidentului.

Politistii bulgari sustin ca Maria Cioncan a pierdut controlul volanului, in urma exploziei unui cauciuc. Ea ar fi apasat pedala de acceleratie, in locul franei. Sportiva a murit pe loc, desi purta centura de siguranta. In urma impactului, airbagurile s-au deschis.

Atleta Maria Cioncan a murit, duminica, intr-un accident de masina produs in apropierea localitatii Plevna din Bulgaria. Sportiva se intorcea dintr-un cantonament din Grecia.