Autoritatile spaniole intentioneaza sa modifice legislatia in domeniul muncii, urmand sa elimine viza pentru lucratorii romani, care vor avea nevoie numai de permisul de munca, a anuntat luni, ministrul Muncii, Gheorghe Barbu.

La inceputul acestui an, ambasada Spaniei la Bucuresti informa ca cetatenii romani care vor sa munceasca in Spania pentru o perioada mai mare de sase luni vor avea nevoie de viza.

In perioada 18 - 20 ianuarie, Barbu a participat la Berlin la reuniunea informala a ministrilor afacerilor sociale, organizata in cadrul presedintiei germane a Consiliului Uniunii Europene, prilej cu care a discutat aceste aspecte cu omologul sau spaniol.

"Mi-a comunicat ca cetatenii romani vor avea acelasi tratament ca si cetatenii UE. Va fi nevoie de permis de munca si nu de altceva", a afirmat ministrul Gheorghe Barbu, care a precizat ca aceste aspecte vor fi clarificate de modificarile legislative care vor fi adoptate de autoritatile spaniole, relateaza NewsIn.

La sfarsitul anului 2006, Guvernul spaniol a decis restrictionarea accesului pentru muncitorii romani si bulgari pe o perioada de cel mult doi ani.