Cei patru arestati in "Dosarul privatizarilor": Stamen Stancev, Vadim Benyatov, Dorinel Mucea si Mihai Radu Donciu au fost pusi in libertate. Completul de magistrati de la Inalta Curte de Casatie si Justitie care judeca cauza a admis luni noapte recursul celor patru, privitor la prelungirea mandatelor de arestare. Totusi, cei patru au interdictie de a parasi Bucurestiul.

Stamen Stancev, Vadim Benyatov, Dorinel Mucea si Mihai Radu Donciu au primit mandate de arestare preventiva, in 29 noiembrie, pentru 20 de zile, mandate ce au fost prelungite apoi cu inca 30 de zile.

In acest dosar este invinuit si fostul ministrul al Economiei, Codrut Seres.

Fostul ministru a fost acuzat de procurorii DIICOT ca ar fi servit interesele retelei lui Stamen Stantchev in mai multe cazuri, de la privatizari, pana la contracte ieftine de energie. Acuzatia de tradare presupune divulgarea de informatii secrete sprijinirea unui grup infractional organizat cu caracter transnational, adica a retelei de spionaj organizate de Stamen Stantchev.

SRI a inregistrat o convorbire telefonica secreta in care bulgarul Stamen Stancev recunostea ca utilizeaza documente secrete:

"Am niste documente confidentiale pentru tine, care sunt strict confidentiale... Michael e aici, o sa le pun intr-un plic si vreau sa te rog sa nu ajunga la oamenii ta, in Bucuresti"

Sursa: interceptare telefonica, 15 august 2006, 19.46

Stancev primea documentele secrete de la Dorinel Mucea si Radu Donciu.