Premierul Tariceanu a declarat, marti, in replica la afirmatiile presedintelui Traian Basescu, ca este preocupat mai mult de problemele cetatenilor decat de conflicte si scandaluri asa cum face seful statutului. Reactiile vin dupa ce premierul l-a comparat saptamana trecuta pe seful statului cu presedintele belarus, Alexandr Lukasenko.

Intr-un interviu la postul public de televiziune, seful statului a tinut sa-i aminteasca actualului premier de momentele din campanie cand, fiind impreuna in turnee electorale, il prezenta pe Tariceanu in calitate de viitor sef de Executiv.

Basescu a povestit ca, in acele momente, cand il ducea pe scena pe Tariceanu si ii spunea "Vino pe scena, ai curaj, Caline!", Tariceanu nu-l considera un fel de Lukasenko. "Cand ii spun sa nu mai perpetuam sistemul politic sunt Lukasenko", a apreciat presedintele.

Intrebat de ziaristi cum raspunde la acuzatiile pe care seful statului i le-a adresta luni seara, Calin Popescu Traiceanu a spus doar ca este "diferenta de preocupari"."

"Nu comentez aceste declaratii si o sa vedeti de ce : este exact ce va spuneam, diferenta intre mine si presedinte. Presedintele are o apetenta deosebita pentru talkshow-uri televizate, situatii de conflict si scandaluri.

Eu prefer sa ma ocup de problemele cu care oamenii se confrunta, fie ca e vorba de cresterea calitatii vietii, a veniturilor si pensiilor, conditii mai bune de viata, fie de masuri de prevenire a unor calamitati natuarale care afecteaza viata si bunurile oamenilor. Este diferenta de preocupari", a spus Tariceanu.

Presedintele Traian Basescu a mai vorbit luni seara despre criza de pe scena politica romaneasca, despre scandalul biletului trimis de premier si a raspuns acuzatiilor legate de presupusele grupuri de interese din jurul presedintiei.