Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) a alocat noi resurse de numerotatie pentru furnizarea de servicii de telefonie companiilor Atlas Telecom Interactive, Biotel Com, Crosstel, Dox Company, NECC Telecom Romania si RCS&RDS.

Companiile Atlas Telecom Interactive si Crosstel, care au solicitat pentru prima data resurse de numerotatie, au primit dreptul de a utiliza fiecare cate 410.000 de numere pentru furnizarea de servicii de telefonie fixa la nivel national.

Operatorului Atlas Telecom Interactive i-au fost acordate 3.000 de numere pentru servicii oferite prin intermediul numerelor verzi, cartelelor preplatite si pentru acces la retele de date si la Internet, iar Crosstel a primit 1.000 de numere destinate furnizarii de servicii prin intermediul cartelelor preplatite.

Companiile Biotel Com si Dox Company, de asemenea aflate la prima solicitare de resurse de numerotatie au primit dreptul de a utiliza 30.000 de numere si, respectiv, 70.000 de numere pentru telefonie fixa, cat si cate 2.000 de numere pentru servicii prin intermediul numerelor verzi si al cartelelor preplatite.

Pentru furnizarea de servicii de transport, NECC Telecom Romania a primit indicativul individual pentru selectarea transportatorilor 1676, Atlas Telecom Interactive a primit indicativele 1089 si 1650, Biotel Com a primit indicativul 1698, Dox Company a primit indicativele 1082 si 1614, iar Crosstel a primit indicativul 1083.

RCS&RDS a solicitat si a primit 50.000 de numere suplimentare pentru furnizarea de servicii de telefonie fixa la nivelul judetelor Iasi, Bacau, Dolj, Mures si Maramures.

Resursele de numerotatie alocate pana in prezent de ANRCTI pe baza procedurii de alocare a licentelor de utilizare a resurselor de numerotatie au depasit valoarea de 68,5 de milioane din care 56,4% reprezinta resursele alocate pentru servicii de telefonie fixa, iar 42,4% resurse alocate pentru servicii de telefonie mobila.