Presedintele Traian Basescu participa la Iasi, la manifestarile dedicate Unirii Principatelor Romane. Sunt prezenti reprezentanti ai partidelor politice - intre care cei ai PLD, PNL si PSD - dar si peste o mie de persoane. In discursul sau, presedintele Traian Basescu a facut o paralela intre realitatea de acum si cea de acum 148 de ani, transmite Antena 3.

"Daca domnitorul Alexandru Ioan Cuza a facut un Cod Penal si unul Civil, noi avem in prezent nevoie de alte coduri moderne" - a subliniat Traian Basescu.

"Asa cum Cuza a pus bazele invatamantului modern in Romania, azi avem nevoie de modernizarea scolii romanesti pentru ca romanii sa aiba sanse”, a adaugat seful statului.

Totodata, Traian Basescu l-a citat pe omul politic Mihail Kogalniceanu care ii cerea domnitorului Cuza: „fa sa dispara arbitrariul, fa ca legea sa fie tare si sa fie respectata”, vorba care il conduce si pe actualul lider de la Cotroceni.

Tariceanu a preferat sedinta de guvern festivitatilor de la Iasi

La aceste festivitati si-a anuntat prezenta si premierul Calin Popescu Tariceanu, insa acesta si-a anulat, ulterior, vizita. Seful Executivului a explicat ca miercuri are loc sedinta de Guvern, in care se decide printre altele cresterea salariilor pentru bugetari.

El a mai declarat ca nu participa la sarbatorirea Unirii Principatelor Romane, desi este "un lucru foarte frumos", pentru ca agenda Executivului cuprinde obiective asumate prin procesul de aderare si care trebuie indeplinite:

„Neparticiparea la festivitatile Unirii nu inseamna un interes mai redus pentru un astfel de eveniment, dar cred ca agenda noastra, la nivelul Guvernului, are niste prioritati care impun o abordare foarte riguroasa. Proiectele sunt deja inaintate la Comisie”, se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Presedintele a facut bai de multime la Iasi

Seful statului a fost intampinat de multimea adunata in Piata Unirii din Iasi. Oamenii s-au imbulzit, in momentul in care a inceput Hora Unirii, incercand sa discute sau macar sa dea mana cu presedintele.

Plecand din Piata Unirii si indreptandu-se spre Biserica Trei Ierarhi, Basescu a fost intampinat de mii de oameni carora, de-a lungul deplasarii pe jos le-a urat un an nou bun si le-a spus ca acum a venit timpul.

Agentii SPP au preluat foarte multe cereri si scrisori, adresate presedintelui Basescu a primit. Peripetiile au continuat, cu intrebari si urari hazlii. Un batran l-a intrebat direct pe seful statului: "Unde este Elena Udrea?" iar altul, la fel de poznit a exclamat: "La mai multe biletele!".