Activitatea de imprimare a pasapoartelor ar putea fi scoasa din subordinea RAAPPS si trecuta la ministerul Administratiilor si Internelor. Premierul Tariceanu a cerut, miercuri, in sedinta de Guvern, Secretariatului General al Guvernului sa initieze un proiect de lege in acest sens.

“Primul ministru a subliniat ca, in opinia sa, RAAPPS nu are de ce sa ocupe de astfel de activitati, la fel cum nu are cum sa se ocupe de gestionarea unor imobile” a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului Oana Marinescu.

Pe langa activitate de imprimarea a pasapoartelor, premierul a mai abordat si subiectul imobileleor de la RAAPPS. Tariceanu cosidera ca imobilele pe care institutia le detine si le exploateaza trebuie sa fie vandute la licitatie publica, in mod transparent.

“RAAPPS trebuie sa se ocupe strict de actiunile de protocol ale institutilor statului:Guvern, Presedintie, Parlament”, a subliniat purtatorul de cuvant al Guvernului.

Secretariatul General al Guvernului a fost abilitat, in luna aprilie 2006, sa organizeze o licitatie internationala pentru desemnarea unui furnizor unic al pasapoartelor electronice la standardele Uniunii Europene.

Regia de Administrare a Patrimoniului Protocolului de Stat a anuntat, in luna octombrie 2006, ca va relua licitatia privind realizarea pasapoartelor electronice, dupa ce comisia de evaluare a dosarelor a respins cele doua oferte pentru proiect.