Organizarea alegerilor pentru europarlamentarii romani a fost stabilita pentru data de 13 mai 2007, data care a fost convenita la nivel politic, in cadrul discutiilor purtate de premier cu liderii partidelor parlamentare.

Este primul scrutin de acest gen care se organizeaza in Romania. Tara noastra poate sa trimita in Parlamentul European 35 de europarlamentari.

Totodata guvernul a aprobat modelul listei de alegatori care sustin partidele parlamentare, organizatiile apartinand minoritatilor nationale, aliante politice sau electorale, precum si modelul listei de alegatori care sustin un candidat independent pentru alegerile pentru Parlamentul European.

Intrucat Romania este stat membru al UE, pot semna pentru sustinerea unor candidati sau unor partide nu numai cetatenii cu domiciliul in Romania, ci si cetatenii europeni cu resedinta in Romania, informeaza comunicatul de presa al guvernului.

In sedinta de guvern, primul-ministru a solicitat in mod expres ca, pentru cetatenii romani care acum sunt in strainatate, sa se ia masuri speciale pentru a li se asigura posibilitatea sa voteze. Ministerul de Externe urmeaza sa discute cu autoritatile statelor in care se afla acesti cetateni romani, modalitatea in care pot sa fie deschide mai multe sectii de votare.