Presedintele CJ Brasov, Aristotel Cancescu, a sustinut, joi, intr-o conferinta de presa, ca Branul a fost vandut unei firme de peste ocean, deci oferta initiala de vanzare a castelului pentru 60 de milioane de euro a fost retrasa. El declara ca a fost instiintat de acest lucru, printr-un fax primit de la proprietarul Dominic de Habsburg.

Cancescu se lanseaza in afirmatii

"Deja e negociat cu o societate de peste ocean", spune Cancescu, sustinand ca urmeaza sa fie facuta o notificare, in acest sens, catre Ministerul Culturii.

El nu precizeaza, insa, de unde are certitudinea ca Branul a fost vandut.

"Am niste informatii ca lucrurile sunt destul de avansate. Sunt niste informatii care pot fi adevarate sau nu. (...) Parerea mea este ca se vor adeveri in urmatoarele zile", declara Cancescu.

Informatii neconfrmate

Ministerul Culturii, care detine dreptul de preemptiune asupra castelului Bran, il contrazice pe presedintele CJ Brasov, Aristotel Cancescu.

Secretarul de stat in Ministerul Culturii, Virgil Nitulescu, a declarat pentru HotNews.ro ca Branul nu a fost vandut, ca ministerul asteapta sa i se faca o oferta de pret din partea proprietarului castelului Bran si apoi va decide daca il va cumpara sau nu.

El a negat informatiile vehiculate potrivit carora ministerul ar fi facut o oferta de 100 de milioane de euro pentru cumpararea Castelului Bran.

"Proprietarul urmareste doar sa ridice pretul. A primit o oferta de 100 de milioane de euro de la niste americani. Poate sa primeasca oricate oferte vrea, dar cand va dori sa vanda castelul, va trebui sa vina tot la Ministerul Culturii, care are drept de preemptiune", ne-a declarat Virgil Nitulescu.

Intre timp, castelul Bran este evaluat de catre experti ai Ministerului Culturii. Pe baza acestei evaluari, Guvernul urmeaza sa decida daca isi va exercita dreptul de preemptiune pentru castelul Bran.