Cristian Tudor Popescu, redactorul-sef al cotidianului Gandul, si-a incheiat colaborarea cu postul Realitatea TV dupa ce patronul postului, Sorin Ovidiu Vintu, a acordat un interviu ziarului Bursa in care isi exprima opinii politice.

CT Popescu a declarat pentru HotNews.ro ca motivul rezilierii contractului cu RTV a fost “aparitia angajanta din punct de vedere politic in presa a patronului postului”.

Popescu a facut referire la interviul acordat de Vintu ziarului Bursa, in care patronul Realitatea TV a facut aprecieri negative la adresa lui Traian Basescu, spunand ca-i admira ca politicieni pe Valeriu Stoica si Dan Voiculescu.

* Cititi interviul dat de Vintu in Bursa

“Inca din primavara anului trecut, cand Sorin Ovidiu Vintu a anuntat public ca este patronul postului, am spus ca voi urmari ce se va intampla din punct de vedere politic cu patronatul postului”, a adaugat Cristian Tudor Popescu. Redactorul-sef al Gandului a adaugat ca nu reproseaza nimic din punct de vedere profesional postului Realitatea TV. “Contractul a fost desfacut pe cale amiabila”, a adaugat CT Popescu.

Intrebat despre viitorul emisiunii “Cap si pajura”, Popescu a spus: “E cert ca aceasta emisiune are un public al ei si ma gandesc la reluarea sa pe un post al carui patronat sa respecte cerintele mele de neimplicare politica. Emisiunea ar putea fi realizata macar saptamanal”.