Ministrul ecuadorian al Apararii, Guadalupe Larriva, in varsta de 50 de ani, fiica sa de 17 ani si cinci militari au decedat, miercuri seara, in urma coliziunii dintre doua elicoptere militare, transmite AFP.

"Ministrul Apararii, fiica sa si cinci ofiteri au murit", a anuntat ministrul de Interne, Gustavo Larrea.

Comandantul pompierilor de la Manta, Francisco Pinargoti, a declarat ca echipele de interventie au recuperat, pana acum, cadavrele a doi barbati si pe cel al Claudiei Avilla, fiica ministrului.

Potrivit unui raport oficial, accidentul s-a produs in urma coliziunii dintre doua elicoptere militare care efectuau un exercitiu pe timp de noapte, in apropierea bazei de la Manta, pe coasta Pacificului.

Presedintele Ecuadorului, Rafael Correa, s-a deplasat de urgenta la fata locului. Fortele armate din Ecuador au deschis o ancheta pentru a determina cauzele accidentului.

Guadalupe Larriva isi preluase functia de ministru al Apararii, exact in urma cu 10 zile. Era prima femeie din Ecuador care ocupa o astfel de functie.

Vaduva de opt ani, Larriva avea trei copii. Era profesor universitar de istorie si geografie si facea parte din partidul socialist.