Tribunalul Bucuresti a admis, joi, cererea omului de afaceri, Ovidiu Tender, de revocare a interdictiei de a parasi tara, facuta cu o zi in urma. Decizia nu este definitiva, fiind atacabila cu recurs la Curtea de Apel a Capitalei.

Interdictia a fost instituita din momentul eliberarii sale din arest preventiv, in 28 august 2006. Pentru revocarea ei Tender a invocat motive legate de coordonarea afacerilor din strainatate.

Tender a fost trimis in judecata pentru mai multe infractiuni economice, alaturi de Marian Iancu, Cicilia Dumitrescu, Marin Badea, Toader Gaurean si Bogdan Salajan.

Tender este cercetat in dosarul RAFO-CAROM pentru infractiunile de constituire si apartenenta la un grup de criminalitate organizata, complicitate la inselaciune si instigare la abuz in serviciu. Prejudiciul stabilit de anchetatori se ridica la aproximativ 2700 miliarde lei vechi.

Marian Iancu este, in prezent, judecat in libertate, dupa ce a fost eliberat, pentru a treia oara din arest, in 4 iunie.

Omul de afaceri Ovidiu Tender a fost arestat la inceputul lunii martie 2006, cand dosarul era in faza de urmarire penala, iar procurorii spuneau ca inculpatul ar fi incercat sa influenteze ancheta.

Dupa ce a fost eliberat, el a reclamat faptul ca i-au fost incalcate drepturile in timpul derularii anchetei penale si a anuntat ca intentioneaza sa dea statul in judecata la CEDO.

Desi initial ceruse despagubiri statului roman de un milion de euro pentru fiecare zi de arest, Ovidiu Tender a anuntat ulterior ca solicita un euro pentru intreaga perioada de detentie.