Fostul ministru al Economiei, Codrut Seres, a fost audiat, joi, la Parchetul General in dosarul privatizarilor strategice.

La iesire, Seres a declarat ca nu a dat nicio declaratie scrisa procurorilor. In schimb, a depus o cerere de instiintare prealabila care i-a fost acceptata de procuror si a studiat o parte din documentele de la dosar.

El a spus ca are incredere ca justitia ii va dovedi nevinovatia.

Este prima data cand Seres sta de vorba cu procurorii, de cand a fost pus sub invinuire in aceasta cauza.

Procurorii Parchetului General l-au pus sub invinuire, in 21 decembrie 2006, pe Codrut Seres, pentru tradare prin divulgare de informatii secrete, in dosarul privatizarilor din energie.

Acuzatia de tradare presupune divulgarea de informatii secrete sprijinirea unui grup infractional organizat cu caracter transnational, adica a retelei de spionaj organizate de consultantul international Stamen Stantchev.

El este acuzat ca ar fi servit interesele retelei consultantului international in mai multe cazuri, de la privatizari, pana la contracte ieftine de energie.

SRI a inregistrat o convorbire telefonica secreta in care bulgarul Stamen Stancev recunostea ca utilizeaza documente secrete:

"Am niste documente confidentiale pentru tine, care sunt strict confidentiale... Michael e aici, o sa le pun intr-un plic si vreau sa te rog sa nu ajunga la oamenii ta, in Bucuresti"

Sursa: interceptare telefonica, 15 august 2006, 19.46

Stancev primea documentele secrete de la Dorinel Mucea si Radu Donciu.

Patru persoane arestate, in 29 noiembrie 2006, in "Dosarul privatizarilor"- Stamen Stancev, Vadim Benyatov, Dorinel Mucea si Mihai Radu Donciu - au fost eliberati din arest, in 23 ianuarie. Totusi, ei au interdictie de a parasi Bucurestiul.