Compania americana Ford Motor a inregistrat in anul 2006 pierderi record de 12,7 miliarde de dolari, ceea ce inseamna ca in fiecare minut al anului trecut producatorul auto a avut pierderi de peste 24.000 de dolari, potrivit CNNMoney.com.

Numai in ultimul trimestru al anului trecut, compania a inregistrat pierderi de aproape 5,8 miliarde de dolari, fata de 74 milioane de dolari in perioada similara a anului 2005, pe fondul scaderii vanzarilor de camionete.

Veniturile anuale ale celui de-al doilea mare producator auto american s-au cifrat la valoarea de 160 de miliarde de dolari, in scadere fata de nivelul din anul anterior, de 176,9 miliarde de dolari, ceea ce potrivit analistilor reflecta scaderea rapida a cotei de piata pe continentul Nord American.

In ultimul trimestru al anului, Ford a realizat venituri de 40,3 miliarde de dolari, in scadere fata de nivelul de 46,3 miliarde de dolari in perioada similara a anului anterior. Compania a raportat vanzari de autovehicule in valoare de 36 miliarde de dolari, fata de 40,7 miliarde de dolari in intervalul similar al anului trecut.

Ford si-a redus productia din America de Nord cu 22% in ultimul trimestru al anului trecut si a finalizat disponibilizarea a 38.000 de angajati.

Reprezentantii producatorului de automobile se asteapta ca operatiunile derulate pe continentul Nord American sa redevina profitabile pana in 2009.