Fundatia Arhitext lanseaza prima monografie a unui arhitect roman contemporan, marti, 30 ianuarie, de la ora 17.00, la Libraria Carturesti din Bucuresti.Radu Mihailescu va deschide colectia “Monografiilor ARHITEXT” cu lucrarea sa, “Farmecul discret al arhitecturii”.

Radu Mihailescu este un arhitect timisorean cu numeroase premii nationale si internationale la concursurile de arhitectura si diverse participari la expozitii de arhitectura din Italia, Grecia si Brazilia. Monografia este una tematica menita a sublinia directiile mari ale arhitecturii lui Radu Mihailescu, unul dintre arhitectii foarte personali ai acestei generatii.

Radu Mihailescu este un arhitect matur cu o perspectiva coerenta si articulata asupra arhitecturii. El a fost membru in juriul Premiilor Arhitext Design, Editia a 6-a (2003).

Monografia are 176 de pagini color, este in romana si engleza si cuprinde proiectele sale cele mai importante prezentate in imagini, schite si desene: megaspatiile comerciale (Mall-ul de la Timisoara), locuintele (Casa Herczeg, Casa Oprisa, Casa Boieru), edificiile publice si de cult (Caminul de handicapati locomotori, Memorialul de la Sighet, Edificiul de cult de la Vucova), un interviu cu Radu

Mihailescu si cateva insemnari ale acestuia, un articol teoretic scris de Dana Vais, un prolog al autorului si un epilog al editorului.

Cei care vor beneficia de lansarea pe piata a acestei monografii vor fi, pe de-o parte, arhitectii romani carora le va oferi o orientare a temelor mari ale arhitecturii de la noi dar si studentii, profesorii de arhitectura, urbanistii, designerii, sociologii, teoreticienii de arhitectura precum si publicul larg care va putea avea astfel o imagine a ceea ce inseamna o arhitectura de calitate.

Publicarea acestei monografii bilingve va putea face cunoscuta dar si promova la nivel international arhitectura romaneasca.

Astfel, acest proiect are o anvergura nationala si internationala. Nationala intrucat se adreseaza publicului roman interesat de arhitectura, dar mai ales arhitectilor carora le poate conferi un sprinjin in orientarea profesionala.

In plan international, acest proiect se adreseaza birourilor de arhitectura cu care revista Arhitext, pe care o Fundatia o editeaza deja de 15 ani, colaboreaza de multa vreme, dar si altor publicatii straine care vor sa aiba o imagine a fenomenului arhitectural romanesc.