In emisiunea “Romania la raport”, de la Mix FM, realizata de Andreea Pora, liderul grupului parlamentar al PNL, Crin Antonescu, a declarat ca motiunea simpla impotriva ministrului Justitiei, Monica Macovei, este “binevenita” dar nu o vom vota.”

“Motiunea simpla este binevenita in sensul ca sunt multe lucruri de discutat despre doamna ministru. Cred insa ca noi nu o vom vota pentru ca daca am fi socotit ca doamna Macovei trebuie sa paraseasca guvernul, atunci prin intermediul premierului aveam mijloacele de a o face.

Este binevenita pentru ca exista aspecte discutabile din prestatia doamnei Macovei si cred ca parlamentul este locul in care trebuie facut acest lucru”, a explicat el.

Crin Antonescu a precizat ca, in ceea ce priveste modificarea legii referendumului, nu exista inca o decizie oficiala a PNL, dar “este de presupus ca o vom sustine”.

Mircea Cosea va fi exclus din PNL

In cadrul aceleiasi emisiuni, Crin Antonescu a precizat ca Mircea Cosea va fi exclus din partid daca verdictul CNSAS se confirma. “Va suferi aceleasi consecinte pe care le-a suferit si Mona Musca si va trebui sa ne despatim”, a precizat el.