Dupa ce, in ultima saptamana, ninsoarea a lovit Europa, valul de frig a ajuns partial si in Romania. In cursul noptii de joi a nins pe arii extinse in partea de vest si in centrul tarii. Ninori abundente s-au inregistrat in ultimele ore si in Maramures. Potrivit meteorologilor, de sambata va incepe sa ninga si in Bucuresti.

Iarna incepe sa-si faca simtita prezenta in mai multe judete ale tarii. In Bistrita-Nasaud, ploile au fost inlocuite cu ninsori razlete. In Maramures, a nins abundent in ultimele 24 de ore, in special in Muntii Gutai. Potrivit ministerului Transporturilor, pe drumurile din judet se circula in conditii de iarna, dar niciunul nu este blocat.

Nici Capitala nu va scapa de precipitatii sub forma de ninsoare. Potrivit meteorologilor de sambata va incepe sa ninga in Bucuresti. Viceprimarul Capitalei, Razvan Murgeanu a convocat vineri comandamentul de iarna pentru a prevenii eventuale probleme.

Conform ministerului Transporturilor, se circula in conditii de iarna pe mai multe drumuri nationale in special din nordul si nord-vestul tarii. Autoritatile au intervenit cu materiale antiderapante. Drumarii ii avertizeaza pe soferi sa aiba masinile echipate de iarna.