Alianta federatiilor din Est a dat roade - 3 reprezentanti ai acestei zone au fost alesi in Comitetul Executiv al UEFA, practic guvernul fotbalului continental.

Marea victorie ii apartine romanului Mircea Sandu care a primit 32 de voturi si a ocupat locul 3 in ierarhia candidatilor. Inaintea sa s-au clasat Angel Maria Villar (Spania) - 42 voturi si Senes Erzik (Turcia) - 37 voturi.

"Este in primul rind o chestiune de imagine - o perceptie mai buna inseamna si un acces mai rapid la programele UEFA", spune Sandu, referindu-se la campaniile de dezvoltare pe care forul continetal le dezvolta in tarile mai slab cotate din punctul de vedere al infrastructurii.

Interesant este ca Mircea Sandu se astepta la alegerea sa in comitetul executiv - cu putin timp inaintea exprimarii votului, Sandu stia ca se bazeaza pe 22 de asociatii din Est, dar si pe sprijinul unor federatii puternice precum Spania sau Italia.

Campania "electorala" a fost definitivata cu o saptamina mai devreme, cind Mircea Sandu a mers in Elvetia la o intilnire cu federatii implicate in strategia fotbalului estic.

Mircea Sandu a primit felicitari din partea oamenilor de fotbal din Romania, inclusiv din partea celor cu care s-a aflat in conflict de-a lungul timpului.

In ultimii ani, Sandu a fost contestat pentru gestionarea defectuoasa a performantelor "generatiei de aur" - faptul ca echipa nationala nu are un stadion, absenta performantelor si a perspectivei la nivelul juniorilor, etc.

In urma cu un an, Mircea Sandu a intimpinat o opozitie puternica la alegerile pentru presedintia FRF, avindu-l contracandidat pe fostul international Gica Popescu, insa a reusit sa obtina un numar mai mare de voturi. Sandu a cooptat imediat in echipa federala oameni care ii fusesera inamici - ex. Florin Prunea. Pe Ionut Lupescu il convinsese mai devreme, inca inaintea alegerilor.