IT-ul romanesc se va numi de acum inainte RomaniaIT. Aceasta noua identitate de marca va fi inclusa in toate materialele de marketing, va sta la baza activitatii promotionale in sectorul tehnologiei informatiei si va fi inregistrata la OSIM ca brand protejat.

Brand-ul “Romania IT” este rezultatul unui parteneriat public-privat romanesc condus de Coalitia Tech 21, care a costat 400.000 de lei. Investitia in noul brand nu se va opri aici. Reprezentantii ministerului Comunicatiilor si tehnologiei sustin ca in 2007 urmeaza sa investeasca peste 500.000 de lei pentru promovarea acestei marci.

Pe plan international, mai multe companii concurente acuza gigantul Microsoft ca sistemul de operare Windows Vista, care va fi lansat pe piata saptamana viitoare, perpetueaza practici catalogate drept ilegale de Uniunea Europeana in urma cu aproape trei ani.

Comitetului European pentru Sisteme Interoperabile reclama ca limbajul XAML, introdus de Microsoft, are rolul de a inlocui HTML, standardul utilizat pentru publicarea documentelor pe Internet. XAML va fi dependent de Windows si discriminatoriu pentru alte sisteme, precum Linux.

Totodata, asa-numita platforma deschisa XML pentru formatul de fisiere, numita OOXML, poate functiona numai pe platforma Microsoft Office.