Pugilistul roman Lucian Bute l-a invins la puncte (dupa 12 reprize) pe rusul Serghei Tatevosian, intr-o gala desfasurata la Montreal. In urma acestei victorii (a 19-a din cariera de profesionist), Lucian Bute s-a apropiat de titlul mondial la categoria super mijlocie.

Bute se afla in primele locuri la toate versiunile importante. Intilnirea cu Tatevosian, un pugilist experimentat (34 de ani), ii ofera romanului sansa de a fi declarat challenger oficial.

Acest lucru se va produce in perioada urmatoare, in functie de interesele promotorilor. Exista posibilitatea ca Bute sa mai intilneasca un adversar, inainte de a disputa un meci cu "centura pe masa".

Fara istoric

Bute a boxat la un nivel inalt de-a lungul intregului meci - a dominat toate reprizele, punctind mai clar decit adversarul. Tatevosian s-a aratat un bun incasator, dar strategia sa din aceasta intilnire (o lovitura norocoasa) a fost insuficienta pentru a deturna un Bute superior la toate capitolele.

"Am invatat foarte multe din acest meci. Tatevosian este un pugilist cu experienta, a incasat bine si stie sa duca o disputa de 12 reprize. Sunt fericit ca totul a mers bine si ca planul nostru a functionat" - Lucian Bute