Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a aflat ca telefoanele unor membri ai Guvernului sunt ascultate din presa sau din declaratiile facute de presedintele Romaniei si nu de la SRI, arata un comunicat al Guvernului, trimis sambata redactiei HotNews.ro.

Informarile primite de la SRI de catre seful Executivului, in legatura cu ceea ce comunicatul de presa SRI, din data de 26 ianuarie 2007, numeste „unele riscuri si vulnerabilitati din sistemul energetic”, nu se refera la interceptarea convorbirilor telefonice ale unor membri ai Guvernului, transmite sursa citata.

"Spre exemplu, premierul Calin Popescu-Tariceanu a aflat din presa ca ar exista inregistrari ale convorbirilor telefonice ale fostului ministru al Economiei si Comertului, Codrut Seres, sau ale ministrului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy", se scrie in comunicatul de presa.

De altfel, in Editia Speciala de la TVR1 din data de 24 ianuarie 2007, premierul Calin Popescu-Tariceanu s-a referit in mod concret la faptul ca el nu a fost informat de serviciile secrete despre interceptarile telefonice existente, adauga sursa citata.

Precizam ca, potrivit legii, singura institutie abilitata sa declasifice notele informative este Serviciul Roman de Informatii, ca institutie emitenta a acestor documente.

Serviciul Roman de Informatii a sustinut insa, vineri, intr-un comunicat de presa, ca "informarile" privind unele "riscuri si vulnerabilitati identificate in sistemul energetic national" au fost transmise, conform legii, atat presedintelui tarii, cat si premierului, precum si altor beneficiari.