Partidele politice nehotarate inca daca sustin demersurile PSD de suspendare a presedintelui Traian Basescu urmeaza sa-si stabileasca o pozitie clara zilele acestea.

PC ar putea demara un demers propriu pentru suspendarea lui Basescu

Reactie neasteptata a conservatorilor. Secretarul general adjunct al PC, Codrin Stefanescu, a anuntat ca partidul sau nu sustine PSD-ul pentru ca nu exista nicio baza juridica in acest proces. In plus, el a anuntat ca PC asteapta argumente solide pentru a sustine un astfel de demers.

Totusi, Stefanescu a precizat ca PC ar putea demara, totusi, un demers propriu pentru suspendarea sefului statului.

Liberalii au anuntat ca studiaza problema

PNL nu se poate situa de aceeasi parte cu PSD in demersul de suspendare a presedintelui - a declarat purtatorul de cuvant al acestei formatiuni politice, Varujan Vosganian. El a anuntat, insa, ca aceasta chestiune este analizata in interiorul partidului, iar in urmatoarele zile PNL isi va clarifica pozitia pe aceasta tema.

"Trebuie sa vedem documentul PSD, sa ne arate daca este argumentat" - a anuntat Vosganian. El a mentionat ca PNL va trebui sa cerceteze daca actiunea PSD de suspendare a presedintelui este facuta ca PSD sa castige electorat sau este o actiune argumentata.

Varujan Vosganian si Codrin Stefanescu au facut aceste declaratii, duminica, in conferinte de presa separate, aceste momente fiind transmise in direct de televiziunile romanesti de stiri.

Reactia democratilor

Presedintele PD, Emil Boc, considera neintemeiat demersul Partidului Social Democrat de suspendare a presedintelui Traian Basescu. El a precizat, pentru Realitatea TV, ca aceasta initiativa "se va intoarce ca un bumerang" impotriva PSD. Mai mult, liderul democrat considera ca, in cazul in care PNL va sustine demersul PSD-ului de suspendare a presedintelui, Alianta D.A. "nu se mai justifica", iar ramanerea la guvernare devine "problematica".

PSD a finalizat actul de sesizare a Curtii Constitutionale privind suspendarea lui Basescu

Vicepresedintele PSD, Ilie Sarbu, a anuntat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca sesizarea catre Curtea Constitutionala privind suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu este finalizata.

El a adaugat ca acest document va fi prezentat la sedinta de luni a partidului, fiind foarte posibil sa sufere anumite modificari. "Ideea este ca mergem mai departe, mergem pana la capat. Unde va fi acest capat vom vedea", a subliniat Ilie Sarbu