Operatorii din turism si hotelierii de la sud de Dunare au pregatit pachete all inclusive - cazare la patru stele, mancare si bautura pe saturate - cu numai 20 de euro pe zi.

Primele oferte pentru vacanta de Paste indica deja un castigator al preturilor mici: operatorii din Bulgaria au pregatit pentru acest sezon pachete la hoteluri de patru stele cu numai 20 de euro pe zi. In schimbul acestei sume, turistii innopteaza, mananca si beau pe saturate, in regim all inclusive.

Sezonul 2007 aduce inca din primavara charterele de vara, la care se adauga si cateva noutati, precum si clasicele circuite cu autocarul. Cum pana la vacanta de Paste mai sunt doua luni si cateva zile - anul acesta, Invierea Domnului este sarbatorita atat de ortodocsi, cat si de catolici pe 8 aprilie - la agentiile de turism aglomeratia isi face simtita prezenta.

Pensiunile, variantele ieftine

Nici nu s-a terminat vanzarea pachetelor de Ziua Indragostitilor, ca agentii au pornit in cursa pentru Paste - in unele cazuri, acestia ofera reduceri de pana la 5%-7% sau excursii suplimentare pentru rezervarile inainte de jumatatea lui februarie.

Cei care isi doresc o vacanta mai putin costisitoare pot alege sejururile din Grecia si Malta, care costa circa 200-350 de euro, precum si anumite circuite cu autocarul in Europa, cum este ruta Budapesta-Viena.

In Romania, hotelierii incep abia acum sa stabileasca ultimele amanunte legate de tarife, dar acestea se anunta vizibil mai mari: in jur de 357 de euro, patru zile cu mic dejun la hotel de patru stele la Sinaia. Mai accesibile vor fi insa pensiunile: 125 de euro pentru aceeasi perioada in pensiunile de trei margarete, cu mic dejun si doua mese festive.

Curse charter spre insulele italiene

Pe langa preturi, lupta se da si pentru variatia pachetelor. „Anul acesta, oferta este, poate, mai completa ca oricand - aproape toate destinatiile de charter din vara trecuta au acum un corespondent la inceputul lui aprilie. Surpriza o constituie insa insulele italiene Sicilia si Sardinia”, spune Ciprian Enea, consultant marketing turism Media Shark.

Integral in Evenimnetul Zilei