La editura Teora, va aparea in aceste zile "Windows Vista - Ghid pentru incepatori - in imagini" (de Shelley O’Hara), o carte care prezinta notiunile fundamentale ale lucrului cu cea mai recenta versiune a sistemului Microsoft Windows, si anume Windows Vista, lansata pe piata in 2007.

Shelley O’Hara este autoarea a peste 120 de carti, printre care se numara Easy Windows XP, care s-a bucurat de un succes deosebit, si alte titluri de mare succes.

Ea a publicat carti in care sunt tratate diverse subiecte, de la o lucrare despre Nietzsche pana la o carte cuprinzand sfaturi pentru vanzarea, respectiv cumpararea unei case, si o alta despre utilizarea dispozitivelor iPod, destinata copiilor. Principalul interes al autoarei il reprezinta initierea utilizatorilor novici in folosirea tehnologiei informatice, inclusiv a sistemului Windows.

Partenerii Microsoft ar putea avea, in 2007, mai multe beneficii din utilizarea sistemului de operare Windows Vista decat Microsoft, conform unui studiu realizat de IDC referitor la impactul Vista asupra industriei.

Conform raportului, la fiecare dolar pe care Microsoft il va castiga din vanzarea Vista in 2007, in Statele Unite, partenerii Microsoft care ofera software, hardware si alte servicii ce ruleaza pe Vista vor castiga 18 USD.

Raportul a evidentiat si faptul ca 35 pana la 45 de procente dintre noile PC-uri care vor merge catre mediile enterprise in 2007 vor avea instalat noul sistem de operare.

“Cea mai mare rata de adoptie a Vista in aceasta zona va proveni de la noile PC-uri, si nu de la computerele actualizate care rulau o versiune mai veche a Windows”, a explicat John Gantz, unul dintre analistii care a contribuit la realizarea raportului. Mai mult, “Anul 2008 va fi cel in care Vista va acapara intreprinderile”, a adaugat Gantz.

Conform studiului, Vista nu va umple numai buzunarele partenerilor Microsoft in 2007, dar va folosi si industriei in general. Sistemul de operare ar trebui sa creeze peste 100.000 de noi locuri de munca in anul urmator.