Conducerea PD a decis luni sa participe pe liste separate in cadrul alegerilor pentru Parlamentul European. Presedintele Emil Boc a declarat ca aceasta posibilitate este prevazuta in protocolul de colaborare al Aliantei D.A. si a adaugat ca "inamicul principal in cadrul alegerilor este PSD".

"Poate e mai buna aceasta decizie avand in vedere tensiunile care ar fi putut sa apara in stabilirea paritatii pe liste, avand in vedere ca nu exista prevazut, in protocol, un mecanism in acest sens", a declarat Boc.

El sustine ca decizia a fost luata datorita apartenentei PD la Partidul Popular European. De asemenea, Boc a mai adaugat ca, o data cu decizia de a nu se asocia cu PNL pe listele electorale, PD a exclus si posibilitatea de a constitui orice alta alianta pre-electorala.

Boc a precizat ca l-a informat pe Tariceanu cu privire la decizia luata cu un sfert de ora inainte de declaratia facuta in mod public.

Biroul Permanent National al PD a luat aceasta hotarare in unanimitate si l-a desemnat pe Adriean Videanu ca sef al campaniei electorale pentru alegerile pentru PE, care vor avea loc pe 13 mai.

Vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat ca aceasta decizie "este problema PD-ului" si considera ca inerenta concurenta intre democrati si liberali, in campania electorala, nu va face deloc bine Aliantei D.A. "Nu a fost o decizie sportiva din partea lor, dupa ce patru luni ne-au dus cu zaharelul", a mai declarat Orban.