Liderul PNL Calin Popescu Tariceanu a declarat ca decizia PD de a candida pe liste separate la Parlamentul European face parte dintr-o strategie a lui Traian Basescu, care are ca si scop sabotarea Aliantei D.A. Liberalul a catalogat masura luata de PD drept lovitura de gratie aplicata Aliantei, organism pe care PNL nu intentioneaza sa-l paraseasca.

"Exact acum o saptamana, aproape la aceeasi ora, am avut o discutie cu colegii din PD care au venit sa ma anunte foarte increzatori ca ei vor sa ramana la guvernare, in ciuda presiunilor care au fost facute de la Cotroceni.

Si le-am spus foarte bine, ma bucur ca este o decizie foarte responsabila, dar am o intrebare: cat o sa va tina?" - a declarat Tariceanu la Sinaia, acolo unde are loc intalnirea liderilor liberali.

"N-a durat decat o saptamana capacitatea lor de a rezista in fata intentiilor presedintelui, care nu face decat sa confirme o strategie alternativa care nu avea in nici un caz in vedere mentionerea Aliantei, ci sabotarea ei", este de parere Tariceanu, care spune ca decizia va avea serioase consecinte politice, care nu pot fi subestimate.

"Cred ca ar fi fost normal ca PD sa incerce sa ne ducem pana la capat mandatul pe care ni l-au incredintat cetatenii, mandatul dat Aliantei. Acest gest nu face decat sa submineze puternic aceasta constructie politica. Asta ca sa nu spun ca este aproape o lovitura de gratie", a mai adaugat presedintele liberalilor.

"Din partea PNL nu se pune problema regandirii pozitiei fata de Alianta, am afirmat deja ca Alianta trebuie mentinuta. Si, ca sa se stie, PNL nu a pus nici un fel de conditie pentru a merge pe liste comune la alegerile pentru Parlamentul European.

Motivul invocat de PD este extrem de subtire, nu are nici o legatura Partipul Popular European cu o astfel de decizie", este de parere Calin Popescu Tariceanu.

Tariceanu a declarat ca pozitia PNL privind suspendarea presedintelui a fost deja facuta publica, intarind astfel declaratiile de pana acum, de a nu se ralia initiatorilor acestei masuri. Cu toate acestea, subiectul este pe ordinea de zi a intalnirii de la Sinaia, care a inceput la ora 16.00.