Partidul Liberal Democrat (PLD) a fost inregistrat, luni, la Tribunalul Bucuresti. Sentinta poate fi atacata cu recurs, la Curtea de Apel. Eventualele contestatii la decizia Tribunalului trebuie depuse la cinci zile de la comunicarea deciziei si vor fi dezbatute in termen de cel mult 15 zile de Curtea de Apel Bucuresti.

PNL a contestat, in urma cu o saptamana, in cadrul sedintei de infiintare a PLD, autenticitatea semnaturilor stranse pentru infiintarea acestui partid. Cu toate acestea Tribunalul a decis respingerea acestei contestatii si mentinerea doar a interventiei care contesta denumirea PLD pe motiv ca acest nume face parte din patrimoniul PNL.

Avocatul angajat de PNL, Cristian Iordanescu, a explicat ca a existat un astfel de partid, infiintat de Nicolae Cerveni.

Purtatorul de cuvant al PNL, Varujan Vosganian, spunea la randul sau ca decizia liberalilor de a contesta inscrierea PLD la tribunal este de natura "politica" si "tehnica", precizand ca asemanarea de nume ar putea crea confuzie in randul electoratului.

Liderii PLD au depus actele de infiintare a partidului la sfarsitul lunii decembrie.