Pelerina purtata de Sir Alec Guinness in rolul lui Obi-Wan Kenobi din "Razboiul stelelor" va fi scoasa la licitatie, alaturi de costume din filme celebre precum "Evita", "James Bond", "Titanic" si "Indiana Jones".

Piesele vestimentare vor fi vandute la licitatia care va avea loc pe 6 martie, la casa Bonham's din Londra, informeaza BBC News.

Printre piesele scoase la licitatie se numara rochiile purtate de Madonna in musical-ul "Evita", cateva costume ale celebrului agent secret James Bond, o tunica de armata din filmul "Zulu" si o armura romana purtata de Richard Burton in "Cleopatra" si reutilizata de Sid James in "Carry on Cleo".

Specialistii casei de licitatii Bonhams au declarat ca se asteapta ca pelerina din "Star Wars" sa depaseasca pretul minim de vanzare, stabilit la 50.000 de lire sterline. Sir Alec Guinness, care a jucat rolul Obi-Wan Kenobi, cavalerului Jedi care l-a instruit pe Luke Skywalker, in "Razboiul Stelelor", a decedat in anul 2000.

La licitatie vor mai fi scoase multe costume utilizate in filme si seriale de televiziune de succes, precum "Dr. Who". Totalul se ridica la 350 de piese vestimentare produse de firma londoneza de costume Angels.