A doua editie a Concursului de debut „Ioan Petru Culianu” pentru carti de studii si eseuri, organizat de Editura Polirom, si-a desemnat cistigatorii. In acest an, premiul I i-a revenit lui Catrinel Madalina Popa cu lucrarea Labirintul de oglinzi. Repere pentru o poetica a metatranzitivitatii. Premiul este in valoare de 1000 de euro.

Premiul al II-lea a revenit Luciei Simona Dinescu si lucrarii sale Corpul in imaginarul virtual al tehnoculturii. Ambele lucrari vor fi publicate in acest an la Editura Polirom.

Juriul celei de a doua editii a concursului “Ioan Petru Culianu” a fost alcatuit din: Tereza Culianu-Petrescu, Liviu Antonesei, Dan Petrescu si Silviu Lupescu.

Editura Polirom a publicat in 2006, toate cele trei lucrari premiate la editia anterioara a concursului de debut “Ioan Petru Culianu”: Pragul si neantul. Incercari de circumscriere a mortii de Adela Toplean, Iter in Indiam. Imagini si miraje indiene in drumul culturii romane spre Occident de Liviu Bordas si Postmodernismul in antropologia culturala de Gabriel Troc.

Cea de a treia editie a concursului se va desfasura in perioada mai-octombrie 2007, pentru manuscrise din domeniile: istoria religiilor, studii culturale, mentalitati, antropologie, stiinte socio-umane (psihologie, sociologie, istorie, stiinta politica, studii de gen, asistenta sociala), comunicare, relatii publice, studii media.