Invitat in cadrul emisiunii "100%" (Realitatea TV) presedintele PLD, Theodor Stolojan, a afirmat ca pentru PD ar fi fost mai bine sa iasa de la guvernare. Stolojan nu exclude si posibilitatea ca PLD sa mearga pe liste comune cu PD la alegerile pentru PE.

"PD si-a asumat un risc de a ramane la guvernare cu un sef al guvernului care este compromis. O iesire de la guvernare era buna deoarece este evident ca aceasta guvernare, pentru a-si putea trece proiectele prin Parlament, trebuie sa faca compromisuri cu PSD-ul", crede Theodor Stolojan.

Despre acuzatiile aparute in presa

Liderul PLD a raspuns acuzatiilor aparute in presa legate de privatizarea Petrom, legaturile cu fosta Securitate, fratii Micula si a lamurit relatia sa cu Alro.

Stolojan sustine ca Alro era indreptatita sa obtina energie mai ieftina fiind un consumator mare si constant. Alro a venit in audienta la presedintele Basescu abia atunci cand Electrica a refuat sa-i vanda energie in mod direct si i-au trimis sa cumpere "de la o firma de apartament a baietilor destepti".

Stolojan a cumparat actiunle la Alpro cu mult inainte ca aceasta sa fuzioneze cu Alro si inainte de a deveni consilier la Cotroceni. Detinand doar 0,02% din actiunile Alro, Stolojan crede ca este o "prostie sa se creada" ca el ar fi incercat sa favorizeze firma pentru a-si maximiza profitul obtinut din dividente sau pentru a mari valoarea actiunilor.

Liderul PLD mai sustine ca nu are nicio legatura cu "cazul" Costea si cu fratii Micula. Totusi, Stolojan recunoaste ca firma celor doi, European Drinks, i-a sponsorizat in timpul campaniei electorale.

Acuzatiile lui Puiu Hasoti privitoare la faptul ca ar fi primit in timpul campaniei electorale de la o firma o masina Toyota pe care a trecut-o in patrimoniul unei fundatii pentru a o putea cumpara apoila pret de nimic sunt calificate de Stolojan ca simple aberatii sustinand ca nu are nicio asociatie si somandu-l pe liderul liberal sa prezinte documente.