Ultima tendinta in management este ca noii presedinti ai companiilor (Cief Executive Officer - CEO), sa fie alesi dintre angajatii sub 40 de ani, potrivit editiei Business Week Online de vineri.

In SUA, in jur de 140 de companii listate la bursa sint conduse de presedinti care nu au mai mult de 40 de ani, conform cifrelor Capital IQ - una dintre cele mai cunoscute firme de consultanta financiara din State.

Principalul motiv pentru care tinerii cuceresc pozitiile executive acum mai mult ca oricind este mai buna intelegere a schimbarilor de tehnologie si a globalizarii.

Mai multi directori si profesori de management din Statele Unite au punctat citeva dintre elementele esentiale pentru cei care vor sa devina propriul lor sef inainte de 40 de ani.

Unul dintre cele mai accesibile domenii pentru tineri este cel tehnologic, unde poti urca scara ierarhica mai rapid, tocmai pentru ca si aceasta industrie este noua si moderna.

O alta solutie si poate cea mai sigura, este sa iti deschizi propria firma. "Daca vrei sa fi numit director de tanar, atunci numeste-te singur director", spune David Liu, care conduce de 11 ani cu succes propriul website - The Knot.

Exista insa alti directori tineri care recomanda o alta strategie. Lucreaza in cit mai multe departamente ale companiei. Atunci cand intelegi resorturile interne ale firmei, esti pregatit sa conduci.

Integral in Banii Nostri