Presedintele Traian Basescu se declara surprins de faptul ca liberalii au sustinut, luni, in Comisia Juridica din Camera Deputatilor, modificarea Legii Referendumului.

Intr-o declaratie de presa facuta la aeroport, marti, inaintea plecarii intr-o vizita la Bruxelles, seful statului a declarat ca PNL continua sa fie alaturi de PRM, PSD, de PC.

"Singurul lucru care ma suprinde este pozitia PNL de ieri din Comisia Juridica, dar asta este deja problema lor daca doresc sa fie alaturi de PRM, PSD, de PC. Este o optiune pe care au avut-o si si-o sustin", a declarat seful statului.

Presedintele a reinterat ca modificarea Legii este constitutionala atat timp cat nu modifica legilatia in vigoare atunci cand si-a inceput mandatul.

"Actiunea Parlamentului este una constitutionala. In mod cert, in masura in care ea respecta Constitutia si legile in vigoare la momentul inceperii mandatului fara incercari de a aduce modificari legislatiei in asa fel incat sa faca procesul revocarii din functie facil (...), in masura in care aceste lucruri se mentin in zona decentei, cred ca este un exercitiu democratic".

Deputatii din Comisia Juridica au aprobat, luni, modificarea Legii referendumului intr-o varianta aproape identica cu cea propusa de PSD. Propunerea juristilor este ca, in cazul in care presedintele este desemnat doar in al doilea tur de scrutin, numarul de voturi necesare pentru demiterea sa prin referendum sa fie jumatate plus unu din prezenta la vot. Modificarea a fost aprobata cu 10 voturi, venind din partea PSD, PNL, PC si PRM.